Terveydestä/plans


We might have an Italian greyhound litter in late 2021
Pentue suunnitteilla loppuvuoteen 2021
Haemme pennuille sijoituskoteja – kysy lisää
Kattikselta
khonkane@abo.fi
0405238150

Lue Italiaanolla yleisesti esiintyvistä sairauksista (erityisesti silmäongelmista, patellaluksaatiosta, epilepsiasta sekä raajojen murtumista) yhdistyksen Jalostuksen tavoiteohjelmasta.
Samaisessa tavoiteohjelmassa kerrotaan myös rodun historiasta niin maailmalla kuin Suomessakin.

Hyödyllistä terveystietoa saat myös yhdistyksen terveyskyselystä. Siitä saa tietoa suomalaisten italianvinttikoirien terveydentilasta, lisääntymisestä sekä luonteesta. Kysely tehtiin 2012.

Jalanmurtumista

Koti on hyvä käydä läpi ja tehdä se Italiaanolle turvalliseksi. Tässä autan ilman muuta. Näihin asioihin kehittyy vuosien myötä sellainen ”riskisilmä”. Pyritään siis yhdessä minimoimaan riskikohdat. Italianvinttikoirayhdistyksen terveyskyselyiden mukaan jalanmurtumia on noin 20 prosentilla koirista. Murtuneen jalan hoitaminen ja kuntouttaminen vie ajallisesti useita kuukausia sekä omistajan kaiken ajan.  Murtuman riski on todellinen ja varovaisuus on siis otettava vakavasti. On myös hyvä tietää, että murtuman hoidon kokonaiskustannukset nousevat usein reilusti yli kahteentuhanteen euroon (pelkkä leikkaus maksaa n 1500-1700 euroa) kun vakuutusten korvauskatto on noin tuhatkuusisataa euroa. Tämä on valitettavasti yksi Italiaanon hankalimmista rotuominaisuuksista – pitkät ja sirot jalat.