Pentuja


Italiaanopentue suunnitteilla loppuvuoteen 2021
We might have an Italian greyhound litter in 2021

Italiaanopentue suunnitteilla myös 2022
Haen sijoituskoteja pennuille
Ole yhteydessä: khonkane(at)abo.fi
Gsm: 0405238150

14442793_10210872695119133_52094501_n

Kaikkien pentujemme mukana saat

    • Pentuoppaan
    • Penturuokaa
    • Pennulle tuttuja leluja
    • Paljon hyviä valokuvia pennustasi

Italianvinttikoira on hyvin erityislaatuinen koira. Sen läheisyyden kaipuu on kyltymätön ja Italiaanoa voikin kutsua varsinaiseksi seurakoiraksi. Et ole koskaan enää yksin. Italiaano on myös hyvin vilkas ja tarvitsee tekemistä voidakseen hyvin. Meillä koirat pitävät mm lenkkeilystä, näyttelyharjoittelusta, lelujen repimisestä, luista, mökkeilystä, yleisestä tilanteen tarkkailusta, metsästyksestä….
Italiaano on monipuolinen rotu jonka kanssa voi käydä näyttelyissä, juoksemassa sekä maastossa että radalla, agilityssä ja vaikka mummolassa 🙂
Italiaano haluaa kaiken huomiosi. Italiaano ei osoita hellyyttä silloin kun sinä haluat vaan valitsee ihan itse milloin siitä siltä tuntuu:) Jos se jätetään huomiotta se ei voi hyvin. Tämä on hyvä ajatella loppuun saakka ennen pennun hankintaa koska yhteensopivuus tällä alueella on sekä koiran että omistajan hyvinvoinnin kannalta keskeistä. Meillä koirat käyvät halaamassa ja suukottelemassa noin tunnin välein. Italiaano on tässä mielessä sekä äärimmäisen antoisa mutta myös todella vaativa rotu. Italiaanon hellyydenosoitusten torjuminen on laissa kiellettyä ;).
Pennun hankinnan ajankohtaa on hyvä miettiä ajoissa jotta sosiaalistamiseen ja laumautumiseen on tarpeeksi aikaa. Pentua ei voi aluksi jättää yksin (vaikka yksinolon opettelu aloitetaankin heti) ja sen takia onkin hyvä että pentu otetaan esim kesälomalla tai siten, että perheessä on mahdollista pitää lomia peräjälkeen.

Italiaanon perään saa myös katsoa erityisen paljon varsinkin pentuaikana jottei se telo itseään. Runsas liikunta turvallisissa paikoissa sekä sisällä hepuloimisen estäminen ovat myös tapaturmia ennaltaehkäiseviä välttämättömyyksiä. Italiaanon kehittymättömät luut ovat pehmeät ja alttiit tapaturmille. Vaikka murtumat ovat yleisempää kun ehkä joissain muissa roduissa niin kyllä silti itselläni ainakin Italiaanon hyvät puolet voittaa. Nuoren koiran kehittymättömien luiden kanssa saa olla extra-varovainen. Muuten Itskun kanssa eletään normaalia elämää.

Otathan aina pennullesi vakuutuksen!

Koiraa ei saa pitää minkäänlaisessa häkissä työpäivän aikana, ei öisin, ei kylässä, ei missään. Koiran voi laittaa häkkiin automatkalla, tai kun se on sairas ja sen paraneminen sitä vaatii tai kun se on lennolla tai näyttelyssä levätessään. Koiraa ei saa eristää huoneisiin pitkiksi ajoiksi tai rutiininomaisesti. Kotona voi hyvin olla esim kevythäkki – koira tykkää makailla omassa pesässä kunhan ovi on auki :).

Inkeri